6.6.06

Jak jsme volili... / Wie wir gewählt haben

Minulý pátek jsme se jako uvědomělí občané vydali volit. Nejbližší volební místnost byla pouhých 450 km daleko, takže jsme s pátek ráno nasedli do letadla směr Bombej a odpoledne jsme už byli v přátelském kruhu českého generálního konzulátu.

Podle vyjádření všech přítomných to byly jedny z nejlepších voleb, protože jako pilní a svědomití občané a voliči jsme byli odměněni za vhození volebních lístků pravým českým gulášem a pravým českým pivem. Takhle kdyby se staraly politické strany o všechny své voliče před volbami, byla by volební účast jistě velmi vysoká.

Po volbách jsme se dozvěděli, že jsme dokonce byli jedni z viníků, kteří zapříčinili vyrovnaný počet křesel pro pravici a levici. (Alespoň podle zde populárního zpravodajského serveru idnes http://zpravy.idnes.cz/pravici-zachranili-cesi-kteri-volili-v-cizine-fop-/domaci.asp?c=A060605_221800_domaci_ad ) Omlouváme se tímto všem příznivcům levice, že jejich favorité budou (snad) příštích pár let v opozici.

Tady máte jeden volební snímeček českých voličů a pracovníků generálního konzulátu v Bombeji.



Letzte Woche fanden in der Tschechischen Republik die Wahlen ins Abgeordnetenhaus. Wir aus Aurangabad wahlten in Bombai. Hier könnt ihr unseres Foto aus Generalkonzulat ansschauen.

Žádné komentáře: