7.6.11

Kulový blesk

Naše stěhování za západní hranice nabývá pevných kontur. Nebude to sice devítisměna, jako organizoval Hrušínský ve filmu, ale dobré naplánování vyžaduje i tak. Jako první se stěhují současní majitelé domku v Německu. Pak je budeme následovat my z Čech do Německa a poslední budou nájemníci do našeho bytu. Německá část stěhování prý už začala, naše bude následovat první týden v červenci a tečku udělají na začátku srpna naši noví nájemníci. Takže teď jen aby někoho z toho pohybu nekleplo, abychom ho nemuseli stěhovat zabaleného v peřinách.
Stěhování je vůbec věc. Když čtu někde statistiky, že Češi se nejsou ochotní stěhovat za zaměstnáním, musím konstatovat, že naše rodina není typicky česká. Zároveň ale typického Čecha chápu, stěhování je opruz tím větší, čím víc má člověk věcí. Do Indie jsme odjížděli se sedmi zavazadly, ale vraceli jsme se s 11 bednami v leteckém kontejneru. Do Mexika jsme odjížděli se 14 krabicemi, ale vraceli jsme se s 87 stěhovanými kusy a potřebovali na ně už kontejner lodní. A na červencové stěhování se připravuji na počet okolo 170 položek. Z této hrubé statistiky vyplývá, že naše případné další stěhování už bude realizovatelné pouze kamionem a jen doufám, že další přesun se bude konat až v době, kdy načerpáme dostatek sil. Jak fyzických, tak psychických i finančních.
Pointu tento příspěvek nemá. Jen jsem se potřebovala podělit s veřejností o úděl, který nás v nejbližší době čeká. Kdybyste měli nějakou radu, jak přežít stěhování bez úhony, budu za ni ráda. Jen ne prosím tu o vyhoření či vytopení. Tak dobře pojištění zase nejsme... :-)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dani, jsme s tebou :). My se v podstatě momentálně stěhujeme téměř každý týden, z Prahy do Žerčic a pak zase ze Žerčic do Prahy, sice jen 60 km, ale je to poměrně vydatné stěhování ... včetně toho, že je nutné si pomatovat, co v které ze dvou domácností je potřeba právě koupit ... Takže držíme palce ať Vám to jde od ruky a hlavně, ať se Vám v novém působišti dobře bydlí a potkáte tam milé lidi ... Helena Zoselová

Anonymní řekl(a)...

Flašku slivovice k balení :-) A děti dočasně detašovat u prarodičů. Ať jde v říši všechno hladce a ať se vám tam líbí. Erika