23.6.08

Teotihuacan

V neděli jsme si udělali velký výlet k velkým pyramidám v Teotihuacánu. Z Puebla to není blízko, skoro 3 hodiny autem, přesto je to ještě vzdálenost, která se dá za den absolvovat s ročním neposedou.
Teotihuacán byl prvních 600 let nejvlivnějším městem střední Ameriky, dneska je to jedna z největších památek Mexika. Na 20 čtverečních kilometrech kdysi žilo okolo 200 tisíc lidí, dneska tam je obdobný počet turistů.

Pohled z vršku Pyramidy slunce na Pyramidu měsíce.


Ptačí reliéf v paláci Quetzalpapálotl, kde pravděpodobně žili kněží. Palác byl nejvýstavnější budovou města.


Pyramida slunce. Na vrchol jsme se vyškrábali přesně v poledne. Slunce pálilo a jestli je nahoře nějaká sluneční energie, my ji dostali dvakrát.


Pro změnu Pyramida slunce focená z Pyramidy měsíce. To ježaté nahoře nejsou kameny, ale davy lidí čerpající sluneční energii.



Celý Teotihuacán ve své rozložitosti. Při návštěvě jsou důležité následující věci: dobré boty, hodně vody, klobouk či slunečník a ostré lokty na rozrážení davů a odhánění prodavačů cetek.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Krásné fotky a ještě hezčí psaní...když budu mít chvilku ráda si přečtu i tvé další příspěvky. Máme skoro stejně staré syny...můj Ari se narodil 10.5.2007 :-)) Měj se pěkně...spolužačka Jana
(Jetelová)