28.5.09

V Karibiku u moře

Hned po Velikonocích jsem slibovala obrázky a zážitky z Karibiku. Do toho přišla ale chřipka a zemětřesení, takže na pohodové fotky z dubna dochází až teď. Třeba to některým z vás dá inspiraci na budoucí dovolenou anebo vám to alespoň ukrátí těšení na letošní letní prázdniny.

Na poloostrov Yucatán jsme se vydali letadlem. Spousta lidí nám sice říkala, že cesta autem je zážitkem samým, ale nám se nechtělo cestovat ve vedru dva dny. Koupili jsme si tedy letenky z Mexiko City a u Karibského moře jsme se mohli válet už za pár hodin. Bydleli jsme v malém hotýlku Aventura Mexicana (www.aventuramexicana.com), který jsme našli přes náš oblíbený turistický portál Tripadvisor. Předchozí návštěvníci se o hotelu vyjadřovali v superlativech a pro nás bylo ještě důležité, že ceny nebyly o velikonočním týdnu dvojnásobné, což není v ostatních hotelech vyjímkou. Jediným mínusem by mohlo být, že hotel neleží přímo u moře, dojít na pláž se dalo ale za 10 minut.

Tak to je naše první karibská pláž. Písek běloučký, moře čisťoučké, pláž hlava na hlavičče. Hlavní pláž v Playa del Carmen je rozdělena mezi hotelové pláže a plážové kluby. Volno tu moc není a o nějakých romantických zátiších s palmami si taky člověk může nechat zdát. Zato tu má plný servis.


Náš hotel měl smlouvu s dvěma plážovými kluby. Oba půjčovaly lehátka a slunečníky a poskytovaly plný jídelní servis. Člověk v takovém klubu může vydržet celý den od snídaně do večeře, ale musí počítat taky s tím, že si za služby trošku připlatí. My měli tu smůlu, že oba kluby odpoledne začly pouštět hudbu, která nás za čas vyhnala do tišších míst ve městě. Ideální pro letní flirt, méně pro odpolední spánek našeho prcka.


Ukázka modrosti Karibského moře. Bylo opravdu nádherně modré a čisté. Ještě navíc nebyly velké vlny a dno se svažovalo postupně, takže pláž byla ideálním místem na dlouhodobé stavění báboviček a písečných hradů. Ideální pro děti všeho věku.

A ještě jednou moře. Tentokrát už trošku prázdnější pláž za městem. Jen pirátská bárka a Johny Depp tam chyběli :-)).


A to jsme my tři, připalující se v příboji...

Žádné komentáře: